Wat is en doet TBR?

17814557_10212474414235999_9053524653572803752_o.jpg

Merel van Straten, fractievoorzitter Ten Behoeve van Rechtenstudenten


Wat is TBR eigenlijk?
Veel studenten weten niet precies wat de verschillende organen binnen onze faculteit doen. Dat is eigenlijk heel erg zonde, want dat betekent dat je ook niet weet bij wie je terecht kunt als je ergens mee zit. TBR is één van de faculteitspartijen van de faculteit rechtsgeleerdheid. In de faculteitsraad nemen wij plaats in de studentengeleding. Verder is er in de faculteitsraad ook een personeelsgeleding en natuurlijk het faculteitsbestuur.

Bereiken jullie ook echt iets?
Ja! Elke maand hebben we de Faculteitsraad waar we alle zaken die op dat moment spelen bespreken. Ook hebben we als TBR de mogelijkheid om zelf initiatief te nemen. Hier hebben we afgelopen tentamenperiode gebruik van gemaakt door in te haken op het tekort aan studieplekken in het Harmoniegebouw. De kantine, de letterenbibliotheek en de juridische bibliotheek zaten overvol, het was vechten voor een plekje en een hel om ergens rustig je lunch op te eten. Daarom hebben wij contact gezocht met het faculteitsbestuur en gevraagd of de lokalen op de begane grond geopend konden worden. Met succes!

Waarom TBR?
Voor mij persoonlijk is het heel interessant om dicht op de veranderingen binnen onze faculteit te zitten. Dat betekent namelijk ook dat je je eigen mening kunt geven over de onderwerpen die ter sprake komen. En het mooie is dat het Faculteitsbestuur TBR serieus neemt en actie onderneemt op de punten die wij voordragen.
Verder zet TBR zich al jaren in voor het behouden van de video colleges en moedigt zij de rechtenstudent aan om extra curriculaire activiteiten te ondernemen. Dat zijn onderwerpen die ik zelf belangrijk vind en die ik graag verdedig in de faculteitsraad.

Saai?
Integendeel. Behalve het inhoudelijke en politieke gedeelte is TBR ook een vereniging. Dit betekent dat we maandelijks borrels organiseren, elk jaar een actieve ledenweekend hebben en meerdere andere activiteiten per jaar organiseren. Dus kom gerust een keer langs! Als je meer over TBR wilt weten of opmerkingen over de faculteit hebt kun je altijd mailen naar fractie@tbrgroningen.nl