Carrièredag: VerRijk je carrière!

Over dit evenement

Categorie
Carrière
Organisator
Bestuur 2023/2024
Datum en tijd
5 mrt. 2024 15:00 - 19:00
Locatie
Rölinggebouw

Carrièredag: VerRijk je carrière!

Wist jij dat de overheid de grootste juridische werkgever is in Nederland. Ongeacht welke specialisatie je volgt, kun je bij de overheid werken aan interessante juridische casussen. Daarom organiseert Career Services Law samen met Samenwerking Rijk Noord en J.B.S.V. Dorknoper op dinsdagmiddag 5 maart het carrière-evenement ‘Verrijk je carrière’. Tijdens deze middag kun je verschillende workshops volgen over het recht in de praktijk en juridische vraagstukken waar de aanwezige Rijksdiensten mee te maken krijgen. Daarnaast kun je ook workshops volgen over de benodigde soft skills voor je carrière, en over promoveren aan de RUG of studeren aan de academie voor wetgeving- en overheidsjuristen. We sluiten de middag af met een netwerkborrel. Kortom de uitgelezen kans om je carrière te verrijken. Meld je aan via:

https://forms.gle/MyEh1VaTxF2gHsCL6

Deelnemende organisaties

MRM - MRM is een detacheringsorganisatie die zich vooral bezighoudt met werkgevers in Noord-Nederland. Tijdens deze workshop krijg je een sollicitatietraining en leer jij hoe je binnenkomt bij jouw ideale werkgever.

RDW - De RDW houdt zich bezig met toezicht en controle op het wegverkeer. Hier horen interessante juridische aspecten bij. Ontwikkelingen in mobiliteit gaan immers steeds sneller. Denk bijvoorbeeld aan zelfrijdende auto’s, de Stint, digitaal rijbewijs en Tolheffing zonder tolpoortjes. Tijdens de workshop zal dieper worden ingaan op de wisselwerking tussen innovatie en het recht, en het maken van wet- en regelgeving.  

IND - De Immigratie- en Naturalisatiedienst zet zich dagelijks in voor mensen die van over de hele wereld naar Nederland komen. Van gezinshereniging tot bijvoorbeeld kennis- en arbeidsmigratie. De beslissingen die de IND maakt hebben grote impact op de levens van mensen. Iedere afweging vraagt om oog voor rechtmatigheid, rechtvaardigheid en de menselijke maat. Indien een aanvrager een beslissing over zijn/haar verblijf aanvecht, dan vertegenwoordigen de procesvertegenwoordigers van de IND – schriftelijk én mondeling - het standpunt van de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid bij de Vreemdelingenkamer van de rechtbank. De procesvertegenwoordigers van de IND vertellen je hier graag meer over.

Graduate School Law RUG - Wil jij na het studeren aan de slag bij de Rijksuniversiteit. Heb jij interesse in promoveren bij de RUG. Tijdens deze workshop vertellen twee promovendi je de ins en outs van het onderzoek doen en promoveren aan de RUG.

Career Services Law RUG - Bij Careers Services Law (CSL) kun je terecht voor persoonlijk advies en begeleiding op het gebied van stages en werk, loopbaankeuze en toetreding tot de arbeidsmarkt. Tijdens deze workshop leer je meer over online profilering via LinkedIn

IMG - Het Instituut Mijnbouwschade Groningen verzorgt de schadeafhandeling als gevolg van de gaswinning in Groningen. Denk aan de fysieke schade aan gebouwen, maar ook aan immateriële schadevergoeding en waardedaling van gebouwen. Dit in het belang van de getroffen inwoners. Wist je dat zij de schade privaatrechtelijk afhandelen en tegelijkertijd besluiten nemen in de zin van de Awb? Tijdens de workshop leer je wat er allemaal komt kijken bij zo'n bijzondere werkwijze.

Academie voor wetgeving- & overheidsjuristen - De Academie is hét opleidingsinstituut voor ervaren en beginnende juristen bij de Rijksoverheid. Wil jij in het hart van de politiek werken aan wetgeving of de regering adviseren. De Academie voor wetgeving/overheidsjuristen vertelt je meer over de mogelijkheden.

RDI - De Rijksinspectie Digitale Infrastructuur werkt op het snijvlak van recht, IT en economie. Als jurist bij de RDI sta je vooraan bij ontwikkelingen op het gebied van netwerken, telecom, cyberveiligheid, quantum computing en kunstmatige intelligentie. De juristen van de RDI vertellen je meer over zaken die door hen zijn behandeld en van grote maatschappelijke waarde zijn.

RVO - We hebben in Nederland grote uitdagingen op het gebied van Klimaat, Natuur & Milieu. Ondernemers worden door middel van regelgeving en subsidies gestimuleerd hieraan bij te dragen. De Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland vertelt je hoe je als jurist bijdraagt aan deze grote maatschappelijke thema’s die rechtstreekse impact hebben op de samenleving.

Programma 

 

Tijd

Activiteit 1

Activiteit 2

Activiteit 3

Plenaire aftrap

15:00-15:30

  Panelgesprek over de start van je carrière

Ronde 1

15:30-16:15

  MRM

RDW 

IND

Pauze

16:15-16:30

     

Ronde 2

16:30-17:15

  Graduate school of Law RUG

CSL

IMG

Pauze

17:15-17:30

     

Ronde 3

17:30-18:15

  Academie voor  wetgeving- & overheidsjuristen

RDI

RVO

Borrel

18:15-19:00