Nieuws

Werkbezoek Pro Facto

Werkbezoek Pro Facto

Op maandag 15 oktober zijn wij op bezoek geweest bij Pro Facto. Dit is een jaarlijkse activiteit die de Dorknoper organiseert. Pro Facto is een juridisch adviesbureau en dat daarbij ook veel bestuurskundig onderzoek verricht. 

We werden ontvangen door Christine Veen en zij gaf ons een presentatie over Pro Facto. Er kwamen verschillende onderwerpen aan bod. Ze heeft ons verteld over hoe zij bij Pro Facto terecht is gekomen en wat haar taken zijn binnen het bedrijf. Ze vertelde dat iedere dag weer anders in elkaar zit en ze binnen Pro Facto werken met actuele onderwerpen. Daarnaast gaf ze voorbeelden van opdrachtgevers en heeft ze verschillende casussen omschreven waar zij haar dagen mee vult. 

We kregen informatie over het onderzoek van de evaluatie spreekuurrechter. Dit is een nieuwe procedure die een snel en laagdrempelig contact met de rechter betoogt. Een belangrijk kenmerk is de mondeling behandeling en met als uitkomst een schikking. Daarnaast kregen we de casus evaluatie regeling DNA-verwantschapsonderzoek voor ons. Dit kwam ook naar voren omdat het een actueel onderwerp is.  

Het was een zeer leerzame en leuke middag. Door dit bezoek hebben wij een kijkje kunnen nemen wat de mogelijkheden zijn voor de volgende stap ins ons leven in het werkveld.   

Pro Facto bedankt voor deze middag en tot volgende jaar

Anne Fleur van der Meer

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen