Nieuws

Provincie in pole position?  Wat kunnen gemeenten en rijk van de  provincie verwachten?

Provincie in pole position? Wat kunnen gemeenten en rijk van de provincie verwachten?

Op maandag 8 april organiseert de Vereniging voor Bestuurskunde (VB) samen met Universiteit van Tilburg (TiU), Universiteit Twente (UT), Rijksuniversiteit Groningen (RuG), ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en de provincie Utrecht een debat over de vraag wat rijk, regio’s en gemeenten mogen verwachten van de provincie.

De Provinciale Statenverkiezingen zijn achter de rug, de collegeonderhandelingen voor GS zijn begonnen. Tijd om de balans voor de provincie op te maken en vooruit te kijken naar de komende bestuursperiode. Welke bijdragen kan de provincie leveren aan de aanpak van regionale vraagstukken op het gebied van leefomgeving, natuur en milieu, klimaat en energie, mobiliteit en economie? Wat gaat de Omgevingswet en het Klimaatakkoord voor de provincie betekenen? Wat mogen rijk, regio’s en gemeenten van de provincie verwachten?

Praat mee met bestuurders van provincie, gemeenten en Rijk, onderzoekers op het gebied van regionaal bestuur en andere betrokkenen over de rol van provincies bij de aanpak van regionale opgaven en over de mogelijkheden om die rol effectief in te vullen. Het symposium is een initiatief van Vereniging Bestuurskunde (VB), Universiteit van Tilburg (TiU), Universiteit Twente (UT), Rijksuniversiteit Groningen (RuG) en het ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), met medewerking van de provincie Utrecht.

Jan Herman de Baas, Boudewijn Steur, Martijn Groenleer, Eva Wolf, Marcel Boogers, Klaartje Peters, Harmen Binnema (ovb) en Hans Vollaard (ovb) gaan met u in gesprek over de rol van provincies bij de aanpak van regionale opgaven en de mogelijkheden om die rol effectief in te vullen. Locatie Provinciehuis Utrecht, van 15.00 – 17.00 uur.

De toegang is gratis aanmelden kan via deze link.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen