Nieuws

Dorknoper in Den Haag

Dorknoper in Den Haag

Op vrijdag 16 februari vond de jaarlijkse excursie naar Den Haag plaats, met dit jaar een bezoek aan de Raad van State en de Wetenshappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) op het programma. Er was ons verteld dat we om 6.40 uur op het station moesten zijn, waar velen nog snel even de nodige cafeïne naar binnen werkten. Zo’n vijf minuten later zat het 14-koppige gezelschap – de éen wat opgewekter dan de ander- klaar voor de 2,5 uur durende treinreis. Toch jammer dat er nog steeds geen snelle verbinding is tussen Groningen en de Randstad… Maar de treinreis was er niet minder gezellig om.

 

Toen we eenmaal in Den Haag aangekomen waren, kon het spotten van bewindspersonen beginnen. Onderweg naar de Raad van State konden we Menno Snel (VVD) alvast van het lijstje afstrepen. De Raad van State bleek overigens ingepakt te zijn vanwege een verbouwing, maar de koffie en thee bij binnenkomst smaakten er niet minder om. We werden opgewacht door ………. Hij gaf ons in een zittingszaal een presentatie over de taken van de Raad van State op het gebied van wetgevingsadvisering en rechtspraak. Na deze uitleg werden we naar een andere zittingszaal gedirigeerd om daar in levende lijve een zaak bij te wonen, waarin tal van bestuursrechtelijke vraagstukken de revue passeerden. Achteraf wist niet iedereen het zeker, maar 13 Dorknopers waren het erover eens dat de zaak over asbestverwijdering ging.

 

Voordat we naar de WRR gingen, werd collectief genoten van een bagels aan de kop van de hofvijver. Met gevulde magen vervolgden we onze weg, om na 30 seconden al te arriveren bij de WRR. Van …… kregen we een presentatie over het werk van de WRR, een onafhankelijk adviescollege voor de regering, dat zich vooral bezighoudt met beleid op de lange termijn. Er werd ons verteld dat de raad geheel uit wetenschappers bestaat uit allerlei vakgebieden, die gevraagd en ongevraagd de regering van advies kunnen voorzien. Na deze interessante presentatie zat het programma voor die dag er op, maar als afsluiter van de dag werd er nog wat gedronken op het plein. Sommigen namen daar afscheid van de groep en sommigen aten nog een hapje in Den Haag, om vervolgens op weg naar het station de grote baas, premier Mark Rutte te spotten (al was het slechts van de achterkant). We kunnen terugkijken op een leerzame, maar vooral ook een leuke dag.   

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren