Running diner

Op 7 november vond het eerste J.B.S.V. Dorknoper running diner plaats. Onze bestuursleden Merel, Rikst, Pieter en de vriendin van Jorn hadden de pannen op het vuur gezet om voor de actieve leden een 3-gangen menu te koken. Hierbij een korte recensie van de tot restaurant omgetoverde stulpjes van het bestuur.

Merel

Het menu met tomatensoep, lasagne en monchoutaart van chef Merel en sous-chef Rikst beloofde veel goeds. De soep was er eentje waar grootmoeder trots op zou zijn. De lasagne zorgde voor blije gezichten op weg naar de volgende bestemming en het dessert was wat je hoopt dat een dessert is. Dan de bediening… De dames lieten zien twee waardige gastvrouwen te zijn.

eten: 8 bediening: 9 entourage: 9

Pieter

Pieter, die te vinden is in de mooie Groningse binnenstad was degene waar wij vooraf voor gewaarschuwd waren. Het menu bestond uit drie klassiekers van de chef de patron: wraps met kruidenboter en palingworst, chili con P.P. en huisgemaakte tiramisu. De waarschuwing bleek achteraf overbodig, alhoewel het eten wel het minste van de drie was. Daartegenover stond dat het diner plaatsvond bij kaarslicht. De sfeer die deze eendagskok wist neer te zetten was er eentje waar menig restaurant niet aan kan tippen.

eten: 6.5 bediening: 9 entourage: 10

De vriendin van Jorn

Jorn liet blijken welke studie hij doet. Als een waardig bestuurder delegeerde hij de belangrijkste taken aan zijn vriendin. Het menu met mosterdsoep, hamburgers met o.a. avocado en een scroppino als einde, werd perfect uitgevoerd. Gastheerschap is het jonge stel niet vreemd. Het aantal trappen dat wij op moesten beviel ons iets minder.

eten: 10 bediening: 9 entourage: 8

Na afloop vond er een 4e helft plaats bij Rikst. De drank vloeide (te) rijkelijk en sommigen zijn doorgegaan tot in de late uurtjes.

Door: Hielke Onnink

Onze sponsoren