Activiteit Provinciehuis

Activiteit Provinciehuis

Op 6 februari hebben een aantal Dorknopers samen met de leden van Progressief Rechten, Vintres en Frederik van der Marck in het kader van gemeentelijke herindeling een bezoekgebracht aan het Provinciehuis.

We werden welkom geheten in de atrium door Gert Jan Hendriks, wat in vergelijking met het lijsttrekkersdebat dat een paar dagen later plaatsvond,redelijk rustig verliep. De interactieve activiteit vond plaats in de GS-kamer in het oudegedeelte van het gebouw, een imposante kamer die vroeger als rechtszaal dienst deed. Decoördinator van het team gemeentelijke herindeling, Patrick Tetteroo, heeft ons op dehoogte gebracht van alle ins en outs over de wettelijke kaders van gemeentelijke herindeling. Vervolgens heeft statenlid Romke Visser gesproken over de rol van deProvinciale Staten bij de herindeling en de politieke elementen die daarbij komen kijken, waarna nog ruimte was voor het stellen van vragen. Deze waren door ons enthousiasme echter allemaal al tijdens de voorlichting naar voren gebracht, waardoor we vrijwel direct door konden naar de afsluiting, die uiteraard plaatsvond door het overhandigen van de inmiddels welbekende J.B.S.V. Dornkoper-wijn.

Onder het genot van een non-alcoholische versnapering werd vervolgens nog wat nagepraat in het atrium, waarbij natuurlijk ook Merel werd bedankt voor haar inzet en bijdrage aan deze activiteit. Al met al kunnen we zeker terugkijken op een geslaagde middag, het was een leuke en leerzame activiteit!

Geschreven door Mirthe Buntjer

unnamed_1.jpg

Onze sponsoren